Čokolada Gold Grand Cru Sao Thome 70% 100g

Temna origin čokolada, 70% kakavovih delcev, Sao Thome

4,90
Količina: -
+
100g

Čokoladni izdelki ateljeja Dobnik so izdelani iz najboljše, prave čokolade. Zdravilne lastnosti prave čokolade z visoko vsebnostjo kakava so poznavalcem že dolgo znane. Izdelki Dobnik so pripravljeni s skrbjo in ročno. Priporočamo, da naše izdelke hranite na suhem in hladnem med 15°C – 20°C in da ne odlašate predolgo s pokušnjo. Z lepimi željami Čokoladni atelje Dobnik.

Čokolada Gold Grand Cru iz otoka Sao Thome s 70% kakavovih delcev iz kakavovca vrste Forastero je vrhunska temna čokolada s poreklom. Privoščite si najboljše!

Izrazit okus kakava z nežno noto praženih začimb in cappuccina. Zaznamo tudi prijetno cvetno noto. Iz otoka čokolade v gvinejskem zalivu zahodne Afrike.

Portugalsko govoreči otok v gvinejskem zalivu zahodne Afrike za katerega je značilna zelo različna in spremenljiva klima, ki jo poudarja že vulkanska aktivnost iz vegetacijska raznolikost. Imenujejo ga tudi »otok čokolade«. Kakavovec sorte Forastero so v 18. stoletju prinesli morjeplovci iz Brazilije. Otoški pogoji dajejo zelo posebno čokolado, izrazito temno, močno intenzivno z izrazitim okusom kakava ter nežno noto praženih začimb in cappuccina. Okus je spremenljivo sladko-grenak s sadnim poudarkom črnega kandiranega sadja. Zaznamo tudi prijetno cvetno noto in noto kavnih zrn. Zelo delikatna, zato jo mnogi obožujejo.

SESTAVINE: kakavova masa 72,5%; sladkor 27%; emulgator (sojin lecitin); naravna vanilijeva aroma

Hraniti v zaprti posodi v suhem in temnem prostoru pri temperaturi med 15 in 20 stopinj Celzija.

ALERGENI: Živilo ni primerno za alergike. Vsebuje lahko sledove žit, jajc, mlečnih beljakovin, laktoze, oreščkov, soje in arašidov.

PROIZVAJALEC: Čokoladni atelje Dobnik, Pongrac 5d, 3302 Griže, Slovenija

Rok uporabe je 6 mesecev od dneva proizvodnje

Povprečna hranilna vrednost Na 100 g
Energijska vrednost 2278 kJ/544 kcal
Maščobe 39,4 g
od tega nasičene maščobe 23,6 g
Ogljikovi hidrati 30,1 g
od tega sladkorji 26,9 g
Beljakovine 8,5 g
Sol 0,02 g