Vaša košarica je prazna!
 

Cena poštnine glede na vrednost nakupa:

  0 - 10 € = 4 €
10 - 20 € = 3 €
20 - 30 € = 2 €
30 - 40 € = 1 €

 

Brezplačna dostava za nakupe nad 40 EUR

Načini plačila
  • nakazilo na račun
  • po povzetju
  • plačilna oz. kreditna kartica - 3D SECURE

  • Paypal sistem

O čokoladnici

Čokoladni atelje Dobnik je družinsko podjetje in čokoladnica z 20 letno tradicijo izdelave čokoladnih izdelkov. Svoje poslovalnice imamo v Ljubljani, Mariboru, Celju ter Žalcu. V Žalcu je tudi delavnica, kjer  izdelujemo vse naše izdelke. Spletna trgovina je začela delovati jeseni 2012 s ciljem, da se vrhunski čokoladni izdelki ponudijo širom po Sloveniji.


PRVA ČOKOLADNICA V SLOVENIJI

Leto 1994, uradni začetek izdelovanja čokoladnih izdelkov, najvišje kakovosti, v Čokoladnem ateljeju Dobnik v Grižah pri Žalcu. Leto, ko se je Marinka Dobnik, sicer profesorica jezikov odločila prisluhniti notranjemu glasu, ki je govoril, da v sebi skriva še nekaj več kot zgolj nadarjenost za poučevanje. Dva obiska pri belgijskih čokoladerjih sta zadostovala za odločitev, da bo čokolada poslej njeno življenje.

Čokoladni atelje Dobnik, prva tovrstna čokoladnica v Sloveniji, je oral ledino na tem področju, osveščal trgovce in potrošnike. Že na začetku smo si postavili za vodilo visoko kakovost. To zagotavljamo z ročnim delom, naravnimi in kakovostnimi sestavinami ter z uporabo prave čokolade. V naših pralinnejih in čokoladah nikoli ne bo konzervansov, saj bi ti neizbežno ubili njihov čar, to, da jih poješ sveže.

Novi recepti se neprestano preizkušajo v naši čokoladnici; stare spreminjamo in izboljšujemo. Izbira izdelkov sledi letnim časom. Marinka Dobnik prisega na črno čokolado z visoko vsebnostjo kakavovih delov, ki pozitivno vpliva na zdravje človeka.

Trenutno je v modi temna čokolada z zelišči, likerji in žganjem. Za popolni užitek ob črni čokoladi priporočamo kozarček konjaka ali sladkega vina.


OSNOVNA VODILA

ROČNO IZDELANO: Vsi naši pralineji so ročno izdelani, sledimo stari Belgijski tradiciji izdelovanja čokoladnih izdelkov. Takšen način izdelave nam omogoča, da lahko uporabljamo sveže in naravne sestavine, zaradi česar so naši izdelki bolj okusni . Tradicionalna izdelava in naša inovativnost zagotavljajo vrhunske čokoladne dobrote. Vsak naš izdelek je unikaten, umetnost in čokolada z roko v roki.

NAJBOLJŠE SESTAVINE: Vseskozi uporabljamo sestavine, ki so naravne, visoko kakovostne in po možnosti sveže. Naša čokolada vsebuje velik delež kakavovih delcev, kupujemo jo pri najboljšem proizvajalcu belgijske čokolade, podjetju Barry Callebaut.

BREZ KONZERVANSOV: Pri izdelavi naših izdelkov ne uporabljamo konzervansov. Zdaj lahko uživate v polnem naravnem okusu in skrbite za svoje zdravje. Prava čokolada je zdravilna, saj ima veliko vsebnost kakavovih delcev, le ta pa vsebuje antioksidante, ki so koristni za vaše zdravje. Glikemični indeks prave čokolade je nizek, tako da se vam ni treba bati za vaše zdravje.

VEDNO SVEŽE: Ročna izdelava nam omogoča uporabo svežega sadja in mlečnih izdelkov, sestavine prilagajmo letnemu času. Vsi naši izdelki so sveže narejeni in brez konzervansov, zaradi česar imajo kratko življenjsko dobo.


ZAŠČITENE SPECIALITETE ČOKOLADNEGA ATELJEJA DOBNIK

Čokoladni atelje Dobnik proizvaja Fige Prešernove, suhe fige v kremi, prekrite s črno ali mlečno čokolado; v spomin na največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, ki je pogosto v žepih svojega plašča nosil suhe fige in jih podarjal otrokom. Naslednja posebnost so Frančeve čvešpe; suhe slive napolnjene z orehom, prevlečene s kremo in čokolado. Izdelek je povezan s slovensko domačijo. Oba izdelka je dr. Janez Bogataj (priznani slovenski etnolog) imenoval za primerno protokolarno, turistično darilo.

izdelava spletnih strani Klaro.si - spletno gostovanje in registracija domen Domovanje.com