Čokolada Gold Grand Cru Puertomar 75% 100g NAJBOLJŠA NA SVETU

Temna čokolada, criollo, puertomar, 75%

12,90
Količina: -
+
100g

Share

Čokoladni izdelki ateljeja Dobnik so izdelani iz najboljše, prave čokolade. Zdravilne lastnosti prave čokolade z visoko vsebnostjo kakava so poznavalcem že dolgo znane. Izdelki Dobnik so pripravljeni s skrbjo in ročno. Priporočamo, da naše izdelke hranite na suhem in hladnem med 15°C – 20°C in da ne odlašate predolgo s pokušnjo. Z lepimi željami Čokoladni atelje Dobnik.

Čokolada Gold Grand Cru Puertomar je narejena iz najboljše vrste kakavovca Criollo. Leta 2009 je bila ta čokolada izbrana za najboljšo čokolado na svetu. Samo za največje ljubitelje čokolade!

Najboljša čokolada na svetu, iz posebne sorte Criollo kakavovca, ki raste na haciendi San Jose v Venezueli.  Izjemno zaokrožena in sladka z značilno aromatično kiselkasto noto, ki je tako značilna za Criollo.

Strastnemu entuziastu in ljubitelju čokolade iz podjetja Domori gre zahvala, da je pred pozabo rešil najbolj redko in izjemno sorto kakavovca Criollo. Izjemno občutljivo drevo, zelo slabo rodno, ki uspeva samo v najvišjih senčnih legah in zaradi tega ni zanimivo za industrijsko gojenje. V Venezueli so na haciendi San Jose ohranili ta enkratna drevesa, ki dajejo najboljšo in najbolj redko čokolado na svetu, čokolado superlativov, ki ni vedno na voljo, ker jo je izjemno malo, daj predstavlja zanemarljivih 0,001% svetovne proizvodnje. Puertomar je sorta kakavovca Criollo in je bila v letu 2009 izbrana za najboljšo čokolado na svetu. Je izjemno aromatična v kateri zaznamo noto smetane, začimb, mandljev in češnjeve marmelade. Izjemno zaokrožena in sladka z značilno aromatično kiselkasto noto, ki je tako značilna za Criollo. Prav nič grenka in trpka, ki so značilnosti drugih sort.

SESTAVINE: kakavova masa 57%; trsni sladkor 24,5%; kakavovo maslo 18%; emulgator (sojin lecitin)

Hraniti v zaprti posodi v suhem in temnem prostoru pri temperaturi med 15 in 20 stopinj Celzija.

ALERGENI: Živilo ni primerno za alergike. Vsebuje lahko sledove žit, jajc, mlečnih beljakovin, laktoze, oreščkov, soje in arašidov.

PROIZVAJALEC: Čokoladni atelje Dobnik, Pongrac 5d, 3302 Griže, Slovenija

Rok uporabe je 6 mesecev od dneva proizvodnje

Povprečna hranilna vrednost Na 100 g
Energijska vrednost 2349 kJ/561 kcal
Maščobe 39,73 g
od tega nasičene maščobe 25,9 g
Ogljikovi hidrati 30,7 g
od tega sladkorji 24,5 g
Beljakovine 6,64 g
Sol 0,02 g